mardi: prevåffeldag

när man är utomlands blir man lite sådär extra patriotisk, allt som är svenskt ska lyftas fram i ljuset, ska uppmärksammas och framförallt spridas till alla ens icke-svenska vänner för att de också ska förstå storheten i det som är svenskt. typ ikea, h&m och absolut (men dessa grejer har alla andra redan insett storheten i, även om jag rent principiellt inte direkt tycker att absolut är det bästa som hänt jorden). men det finns också det lite mer okända, men än mer viktigt att lyfta fram. semmeldagen, musiken och våffeldagen. sådant som går att uppmärksamma under lite mer sociala former, lite mysigare former.

så ikväll har vi firat våffeldagen med våra vänner från världens alla hörn. paraguay, trinidad & tobago, spanien, sverige, frankrike, skåne, till och med kamerun.

visserligen åt vi inte riktigt våfflor, då ingen riktigt tänkte på att ta med sig ett våffeljärn, men pannkakor fick gå lika bra (vadsomhelst för att få i sig lite nutella..) vi trängde ihop oss hemma hos db, tolv personer runt ett litet bord, en salig blandning. och som vanligt fantastiskt trevligt! jag har då sannerligen välsignats med fina vänner.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0